Spa-referat

De senaste fyra åren har jag, mamma och min moster tagit oss en spa-dag. Bara för oss tjejer, bara för att boosta inför/mitt i vintern.

Så, här är mina ”referat” från våra spa-dagar. Vi börjar, ologiskt nog, bakifrån

2006

Skepparholmen, Saltsjö Boo ~
Betyg: 3 puckar av 5
Behandling: Pedikyr
Omdöme:
Skepparholmen ligger väldigt fint vid vattnet, men själva spa-avdelningen känns trång. Rummet vi fick sitta och vänta i påminde om väntrummet hos en tandläkare fast med mjuka fåtöljer och stora fönster. Men det var själva känslan, stel.
Fick väldigt bra mottagande och tjejen som tog hand om mina fötter (som sen självklart doldes i ett par varmfodrade vinterkängor) var både trevlig och duktig.
När det var dags för lunch slog vi på bromsen allihop. Dyrt. Och torftigt urval. Nej tack. Vi drog vidare till industriområdet i närheten och käkade thai-mat istället. Den restaurangen kan jag rekommendera. Känns lite sunkigt område, men vilken mat och framför allt; vilket kundbemötande! 4 av 5 för de. :)

2007

Skogshöjd spa, Södertälje ~
Betyg: 4 puckar av 5
Behandling: Ansiktsbehandling
Omdöme:
Ligger inte särskilt mysigt till men spa-delen (ligger i samma fastighet som Best Western Hotell Skogshöjd) känns lyxig och fräsch. Skön spa-känsla, bra bemötande av personalen och extra plus för ångbastun (yes, jag är ångbastu-junkie).
I spa-paketet, Fånga dagen, ingick även lunch och där hade vi nog åkt någon annanstans om vi orkat, för det var inte gott. Personligen vill jag gärna äta något lättare än flottiga tyska korvar och potatis när jag varit på spa, men det är ju jag. Så ett tips, kolla menyn först, innan ni bokar er spa-dag.

2008

Sydpoolen spa, Södertälje ~
Betyg: 2 puckar av 5
Behandling: Mjölkbad & skalpmassage
Omdöme:
Ligger ”inklämt” bland övriga badbesökare och att ta sig till restaurangen från omklädningsrummet var nästintill förenat med livsfara eller åtminstone lårbensbrottsfara. Halt, trångt och stökigt. Väl inne i restaurangen var det tyst och lugnt, mycket trevlig personal också. Maten hade smakat bättre om den faktiskt var helt varm men jag var ärligt talat så hungrig att jag inte orkade gå tillbaka med maten. Kyckling, potatis och grönsaker, gott kryddat. Mums!
Nere i spa-avdelningen igen hade det blivit knas i bokningen så jag och moster fick ”dela badkar”. Medan jag satt och väntade på min tur såg jag en riktigt sur en som stressat kutade omkring och jag höll tummarna för att det inte var hon som skulle behandla mig. Gissa? Jupp. Murphys law någon? Hon var väldigt trevlig när hon tog hand om mig, men det blev ju lite hattigt tyvärr. Blev skrubbad med saltlotion (?) och jääääklars vad skönt det var! När jag väl fick lägga mig i mitt ”mjölkbad” (efter att ha blivit skickad att vänta i ”värmerummet”) trodde jag i min enfald att jag skulle få min skalpmassage, men nähä… inte det… Det blev ett smått förvirrat slut på min behandling eftersom jag undrade var min massage tog vägen? Kändes som jag blev utkastad ur rummet och strax efter pep hon iväg nånstans, utanför huset. Hmmm… inte så kul.

Ronneby Brunn Spa, Ronneby ~
Betyg: 4 puckar av 5
Behandling: Kakaomassage
Omdöme: Ronneby Brunn ligger vackert beläget men själva spa’t ligger på ”baksidan” av hotellet och känns lite sterilt vid första anblicken. Kanske för att det är så stora öppna ytor precis när man kommer in? Vi fick vänligt bemötande och mycket god kundservice, man kände sig väl omhändertagen även om man inte var den som fick behandling. Jag lät A börja, vi hade samma behandling med tider efter varandra, och själv la jag mig ute i solen där en anlagd trädgård ståtade med damm, vackra växter, blommor och bänkar. På några ställen stod ”bubbeltunnor”. Hade det inte varit för volymen från hotellets poolområde hade det varit riktigt avkopplande.
Själva behandlingen var precis vad jag behövde, långsam massage med mjuka händer och kakao. När jag var helt insmord virades jag in i ”gladpack”, en handduk och sen en mjuk madrass som drogs ihop så jag låg som i en kokong. När jag låg där fick jag kakaomassage i ansiktet. Jisses vad skönt det var! Sen lämnades jag en stund… Hade jag haft en kudde hade jag somnat. :) När kvinnan som virat in mig kom tillbaka fick jag duscha av mig chokladen och sen bli insmord med vit chokladolja. Som avslutning fick jag en riktigt god chokladbit i munnen. Mums!
Efter det gick jag och A ut till bubbeltunnorna och satte oss… Har ni hällt vatten på en gås nångång? Kakaomassage är perfekt om man har torr hy, särskilt så här på sommaren.
Nästa gång tar jag kakaoscruben! :D
Ronneby Brunns Spa rekommenderas, mycket tack vare deras trevliga personal.
(Den här spa-dagen gav jag till A i födelsedagspresent så mor och moster hade ingenting där att göra 😉 )

2009

Spa Linaro, Hässelby ~
Betyg: 4 puckar av 5
Behandling: Ansiktskur Lyx
Omdöme: Vädergudarna var inte på sitt bästa humör, grått, regnigt och allmänt novembertrist. Att hitta till Hässelby Slott är inte så fasligt svårt (särskilt inte om mamma är chaufför), att däremot hitta själva spa-avdelningen, det är en helt annan femma.

Undangömt, nästan som att de på något sätt skäms över sin lilla (jo, den är liten) spa-avdelning, ligger det inklämt i högra flygeln till slottet. Det är trångt, men varmt och gemytligt. Det är nästan så det är en skymf mot de två tjejer som jobbar där. Att det är så undangömt menar jag. För WOW! Kunniga, trevliga, mjuka händer och en alldeles underbart len hy efter behandlingen. Jag, som för dagen knaprat piller för min infernaliska smärta i kroppen, mådde under omständigheterna riktigt bra. Värken höll sig stadigt på 5 och jag var nästan oskönt trött.

Till lunchen hade personalen dukat fram ett bord åt oss spa-gäster. Även om jag kan tycka att 250 kronor är i häftigaste laget för en tre-rätters lunch så var det väldigt gott. Förrätt – skaldjurssoppa och olivbröd. Absolut godast!
Varmrätt – Kyckling och tärnad potatis (där kan jag väl tillstå att det kändes lite snålt) med en tallrik sallad med saker jag aldrig skulle fått för mig att ge mig på själv. Som tex örtslungade svartrötter… gott var det i alla fall 🙂 Efterrätten blev kaffe och kaka.

Över lag var jag väldigt nöjd med vår spa-dag på Linaro, men jag tycker nog att tjejerna förtjänar större utrymme för sin spa-avdelning och även en större skylt (det satt en liten mässingsskylt på dörren, ”SPA” och ett informationsblad i fönstret bara). De förtjänar det!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Annonser

4 kommentarer on “Spa-referat”

  1. […] från Smilies Arena.com och jag var på spa hela dagen. Mina ”spa-referat” kan ni läsa här // […]

  2. […] ingen ”baksmälla”. Och på onsdagen låg jag på 5. Tacksamt eftersom jag skulle på spa med mor och moster. Tog med mig AF ifall att det skulle bli hemskt. Men det gick bra. Jo, man […]

  3. Fredrik skriver:

    Kul med spareferat. Du får gärna dela med dig av dina på sparesorts.se så att vi går till ”rätt” spa 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s