Ut med det nya – in med det gamla! Eller var det inte riktigt så men kanske nästan, om man snurrar till det lite

Jao, nya tränare i VHC. Igen. Läs hela artikeln hos SHL

Det funkade ju förra gången. När ”vi” höll på att halka ner i trean. Så okej, ett ”vinnande” koncept. Men man kanske bör tänka mer långsiktigt? Bygga från grunden. Men hur fan gör man det när junisar blir värvade till andra lag innan de ens hunnit kliva av isen?

Vad är det som lockar i andra klubbar? Vad är problemet? Egentligen? En utomstående som gör en djupdykning i klubbens organisation borde vara ett steg i rätt riktning. Det är vansinnigt lätt att bli hemmablind, trots att styrelsen är utbytt. Låter jag kritisk? Det är inte meningen. Mina funderingar är mina men insikt är viktigt, för vem som helst.

I kommentarsfältet under SHLs artikel sticker två kommentarer ut. Båda är anonyma och jag funderar på hur mycket insyn de har egentligen. Lika mycket som jag (dvs i princip obefintlig)?

  • Vad händer? 2012-01-11 18:56:16
    Det måste vara denna fina stämningen i Värmdö som man hört talas om som gör att man sparkar tränare lite då och då? Man kanske blir lite för mycket polare med varann? Skaffa röstförvrängare så kan tränarna stanna längre!
  • Undrande 2012-01-11 14:39:32
    Man slutar aldrig förvånas över Värmdö Hockey som påminner mycket om MIF, det värvas stjärnspelare (som dock bäst före datum gått ut på för länge sen) och kickas tränare hit o dit. Det är väl inte så länge sedan Lillis & Co fick lämna plats för Styf? Bygg upp en riktig ungdomssida med juniorer som är mogna för A.lags spel? Tittar man på övriga Div 1-lag så vimmlar det av unga spelare? Nu när tränarparet har fått gått så kommer väl en del sjuka/skadade spelare tillbaka?

Att de spelare som är skadade och sjuka skulle bli mirakulöst friska i och med att tränarna byts ut, det ser jag som osannolikt. Det känns inte som en sån atmosfär, å andra sidan är jag inte en fluga på väggen i omklädningsrummet (kan ju vara lite trist ibland faktiskt hehe!)

Så alltså, ut med Styf och Felvin, in med Pelle Göransson, Sigge Sigrell och Lasse Peltomäki. Den förstnämnde i trion har tidigare lyckats med ”underverk”, kanske kan han göra det igen? 🙂

Men jag funderar lite på varför det är så viktigt att hänga kvar just nu. Eller jo, jag hajar. När man väl lyckats kämpa sig tillbaka till ettan, då vill man ju inte ner i tvåan direkt igen. Jag fattar det. Men långsiktigt tänk, är det bättre då? Kanske. Ibland.
Att desperat hänga sig kvar och sen försöka reparera ”skadorna” snabbt som fan under uppehållet, blir det bra då? Eller kommer historien upprepa sig nästa säsong?

Många frågor, inga svar. Jag har mina funderingar jag. Hur tänker du?

Och som sagt. Pelle har gjort underverk tidigare. Sigge och Lasse blir en bra balans till förstnämnde coach. Jomen det blir nog bra det här.

Nu kör vi! Rakt in i kaklet! Kääääääääääääääääämpa!

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s