Stukade junior-kronor kommer igen, domaren valde fel fel fel o nån måtta får det vara

Jag såg matchen. I repris. En aning sjukt kan tyckas eftersom jag dessutom redan visste hur den slutade. Men att skylla på domarna är lite häftigt, även om jag tycker de gjorde ett utomordentligt dåligt jobb.

Nä. Brons är inte ett misslyckande. Och Sveriges hockeyframtid är inte död. Alls. Om nu någon trodde det.

Det ska bli fasligt spännande att se Markström hålla nollan i bronsmatchen. För det tror jag han gör. Han kan det. Varför han släppte in 3-2-målet vet jag inte. Otur med synen just då kanske eller så kom skottet så snabbt att han inte hann se något alls? Oavsett varför, man kan inte heller skylla förlusten på målvakten. Egentligen går det inte att skylla en förlust på nånting, direkt. Man kan inte vara på topp jämt och om flera spelare har en dålig dag och marginalguden bestämt sig för att ta ledigt, tja då blir det så… Plussa på med en del individuella misstag och en domare som fått en puck för mycket i skallen så får man en förlust. Om än lika bedövande bedrövlig som nån annan.

Matchstraffet på Johansson var helt felaktigt enligt mig. En tvåa, ja, men inte matchstraff. Det är att ta i från tårna och lite till.

Att starta en Facebook-grupp som kräver att Rundblad ska bänkas, det är bara pinsamt. Ja, han är vuxen och han ska kunna ta kritik om sitt spel, men en sån FB-grupp är lika felaktigt som Johanssons matchstraff.

Hmm, och näst sista dagen hittar jag den här bloggen… Suck… 😛

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Annonser

3 kommentarer on “Stukade junior-kronor kommer igen, domaren valde fel fel fel o nån måtta får det vara”

  1. Det är inte Rundblads fel. Tycker FK Mårts skulle talat med Rundblad i paus och förklara för honom att han skulle bänkas. Det är Mårts som borde tagit det beslutet under matchen. För alla TV- tittare såg att killen han det inte lätt. Han tappade markeringar och kom vid ett flertal tillfällen riktigt fel in i situatioerna.

    • vhcbloggen skriver:

      Rundblad har ansvar för sitt eget spel, men nånstans tycker jag att ledarna måste kliva in och peka med hela handen ja. Det kanske inte är så lätt att ”svika laget” genom att själv säga att man vill bänkas för man spelar dåligt, då måste ledarna hjälpa till och ta de besluten. Det är det de är där för. Också.

  2. Håller med ledarna bär det yttersta ansvaret. Rundblad gjorde en rad misstag redan i första perioden och det märkte amerikanarna så de hade väl fått order om att pressa honom hårt resten av matchen. Dom insåg att han är den svensken som kan bjuda på enkla misstag under press.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s