FK borde kuta runt på sjukhusen o bota kroniska sjukdomar och polisens lön är nästan lägre än min…

Nån som är förvånad? På riktigt alltså? Försäkringskassans handläggare ger avslag i parti och minut för att få mer i lönekuvertet själva. Hmmm… vore det inte enklare att helt enkelt höja deras lön över lag och se till att servicen blir kvalitativ istället? Nu menar jag inte att FK ska ge ut sjukpenning och andra sorters penningar till höger och vänster, klart det ska utredas, men tyvärr verkar det som FKs ledning (eller om det är politikerna som bestämt reglerna) är lika ryggradslös som alla andra ledningar i det här landet. Man blir mörkrädd när vännerna berättar att, trots att de har en diagnos, trots att de bevisligen inte kan arbeta även fast de vill, så bestämmer FK att om 192 dagar så är de friska. 😕 Förlåt va? Okej, FK kan alltså bota kroniska sjukdomar bara genom att jaga och trakassera den som är sjuk… I så fall tycker jag FK kan börja jaga och trakassera patienter på onkologen eller neurologen på landets stora sjukhus. FK kommer bara dit och säger: ”Du är frisk om si och så många dagar”
Och så blir det så? Ah! Bra att veta… j-a idioter! Vem fan hittar på sånt här?

Visst förstår jag att folk fuskat med sjukpenning och vab-dagar och allt möjligt, men kom igen… Lär er prioritera för fasen! En person med en kronisk sjukdom blir inte frisk av att bli trakasserad och hotad med indragen sjukpeng. Kronisk betyder :

1) med. om sjukdom: som har ett långva­rigt förlopp, långvarig (urspr.: som räcker mera än 40 dagar); ofta övergående i bet.: obotlig; motsatt: akut; äv. om yttring av sjukdom.
Källa: SAOB (Svenska Akademiens Ordbok)

Nä, det där med att tänka och prioritera verkar inte vara någon myndighets starka sida… Det är bara siffror som gäller… Hela tiden. Statistik, procentsatser, pengar pengar pengar… Snåla in på det viktiga och slösa med bonusar på de som slipper få skiten kastad på sig varje dag. Måste vara piss att jobba för en sån organisation.

Kommer osökt att tänka på polisens arbete. De ute på gatorna får spott och spe vad de än gör, cheferna eller vem det nu är som egentligen distribuerar pengarna till de olika avdelningarna, sitter och bollar med papper, pengar och media… typ…

Att bli polis var något jag drömde om som ung tonåring. Ju äldre jag blivit desto mindre skulle jag vilja arbeta som hjältinna i blått. Inte bara för att organisationen ser ut som den gör utan för att jag med stor sannolikhet skulle bli omskriven i media när jag delar ut hurringar till buset… *ler*
Dessutom verkar lönen vara allt annat än kompatibel med vad arbetet faktiskt kräver. En pappersvändare på kontor kan tjäna bättre än en polis. Och då riskerar pappersvändaren i värsta fall ett skärsår från ett av sina papper medan polisen riskerar liv och lem för att skydda oss vanliga dödliga… Make sense? Näää! Idioti!

Undrar lite vad som hände med Observer, personen bakom FK-bloggen… Smisk på fingrarna? Avsked? Who knows?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s