Plus å minus på gårdagens hemmamatch blev uppläxning av VHCs divor, Österåkers fjollor och så några plus för en handfull spelare… :)

Nä. Det gick inte den här matchen heller. Jag fattar inte! Borta går det minsann att vinna, men inte hemma. Ska det vara så svårt?

Tyvärr verkar det som de flesta har ”fel-spelet” inpräntat så djupt i märgen att det helt enkelt inte går att ”lära om”. Men är det egentligen nåt att skryta med? Att man uppenbarligen inte utvecklas ett jäkla dugg som hockeyspelare? Det måste ju vara så, eftersom coach försöker lära de hur de ska spela och likförb… går kroppen på auto-pilot och gör precis de felen som coach försöker stävja.
Är det dags för en ny taktik? Straffkommendering för misstag? För varje felpass, tjugo armhävningar (eller varför inte 20 kronor? Blir ett rejält överskott i kassan då! )

Attitydproblem utanför isen verkar också spela in. Själviska så det förslår. Somliga i alla fall. Försök få in i era skallar att hockey är en lag-sport. Det är det det handlar om. VI mot de, inte JAG mot de. Ska det vara så svårt? Tydligen.

Matchen då? Österåker lärde sig snabbt vårat spel, även om de stundtals blev för ”lösa” i boxen i boxplay. Domaren började bra, sen blev det lite si och så ju längre matchen led. Men som sagt, Österåker var bättre. VHC slarvade, målis var inte helt hundra tyvärr och släppte in ett par enkla (fri sikt – den ska han ta). Tyvärr fick Österåker ett sånt där verkligt turmål. Målis räddar, pucken flyger upp i luften, studsar på isen, kampas om, den flyger i luften igen, landar på ovansidan av målburen, *klonk*, studsar och faller gracilt ner bakom målis. J-a skitmål!

Matchens plus:

* Nye spelaren, #14, gjorde en alldeles strålande debut. Stor, stark, tuff och snabb. Ser bra ut det där!
* Spelande tränaren, #7, gjorde som lagledaren sa; poäng!
* Nye favoriten, #9, har sån vilja och glädje när han spelar att det är en ren fröjd att se honom på isen!
* #19 visade prov på både gott humör och vilja. Härligt att se! Fortsätt så! 🙂
* Skratten i ”vår” hörna (lagledare, materialare åsså jag och några till) Särskilt gott skrattade vi åt #12’s kommentar till Österåkers #7 – ”Jävla kärring!” som kom efter att denne slängt sig för femte gången, ojat sig lite utan att få nån visning med sig och därefter rest sig igen utan några som helst problem.
* Domaren som fullkomligen sket i Österåkers två ”skådespelare” när de slängde sig på isen både fyra och fem gånger.
* Publiken! Heja mormor och kompani! Välkommen tillbaka! 😀

Matchens minus:

* Avsluten för VHC är under all kritik. Om ni inte får in pucken i mål genom att skjuta målis i magen de första 8 gångerna, varför tror ni att det ska funka gång 9, 10, 11, 12….? Det heter ”Skjut allt på mål” inte ”Skjut allt på målvakten” 😉
* Onödiga utvisningar
* Målstolparna… *klonk* *klonk* *klonk* *klonk* Vaf..?!
* Österåkers ”skådisar” är bara pinsamma. Jäkla fjollor!
* Hörsel-och inlärningssvårigheter verkar vara ett utbrett problem i VHCs trupp. Skärpning!
* Nonchalans. ”Släpp inte pucken bakom ryggen! Lägg inte pucken i hörnen! Skjut inte målis i magen!” skriker coach. Gissa vad de gör? *nickar* Just det, precis tvärtom.

Så tabellen ser numera ut så här;

TABELL M V O F +/- P
1. Gnesta IK 8 6 0 2 32 – 22 12
2. Skarpnäcks AIK 8 5 1 2 26 – 16 11
3. Östervåla IF 7 4 1 2 22 – 24 9
4. IFK Salem 7 4 0 3 38 – 19 8
5. Värmdö HC 8 3 1 4 26 – 27 7
6. Gimo IF 8 3 1 4 35 – 37 7
7. Rimbo IF 8 3 1 4 25 – 29 7
8. Norrtälje IK 7 2 2 3 32 – 34 6
9. Spånga Hockey 8 2 1 5 31 – 44 5
10. IFK Österåker 7 1 2 4 22 – 37 4

Fortsätter VHC-boysen att spela som de gör blir det väl ett hopp ner i tabellen för varje match? Men så illa ska det väl inte gå, eller så får jag stå och plåta division 3-matcher nästa säsong.
Det räcker liksom inte att en handfull spelare fattar att de är med i ett lag. Det räcker inte att de spelarna klivit ner från sina höga hästar, att de spelar för att vinna oavsett motstånd eller att de lyssnar på coach.
Det räcker inte! L A G – sport. Det är hockey. Det betyder att alla hjälps åt. Alla drar åt samma håll. Fattar ni det nu, era knallkorkar? Sluta tro att ni är bättre än nån annan, ni är inte bättre än ert eget spel och just nu stinker det.

Spela enkelt. Spela med glädje. Spela för vinst. Fan att det ska vara så svårt att lära sig!

Andra bloggar om: , , , , , ,

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s