VHC-coacherna bestämmer, division 2-hockeyn roar och avstängda Fosshaugs julgris var nog i mesta laget

NU är det kört med Alltvåan, inte igår innan match! Självuppfyllande profetia var var det handlade om igår. Coacherna hade nämligen bestämt att det var uteslutet att VHC kunde trampa upp i Alltvåan. Visserligen inte av enbart egen kraft, men med lite hjälp från de andra lagen (och Fru Fortuna) så fanns en teoretisk chans att vi kunde spela ett snäpp högre i serien. Men men. Åkers vann med 3 mål mot 2. Och jag undrar fortfarande hur folk kan låta bli att titta på lokalhockey? Matchen igår var ruggigt spännande! Många klonk i målburarna, fight, utvisningar (men som vanligt verkade domaren ha gått fel kurs på ”domarhögskolan”) och ett gammalt hederligt råkurr i slutet.
Apropå det; Skämmes tamejf… din usla Åkersspelare! Efter avblåsning får en VHC-spelare en tackling in i sargen. Tacklingar i ryggen är inte tillåtet har jag för mig… *ironi* Och särskilt inte efter att matchen är slut! Eller? Har jag också läst fel i regelboken? Ruttet värre!

Innan dess var det i alla fall härligt driv i både skridskoåkning och på läktaren! Helt underbart nervpirrande att se! Lyckades dessutom se #19 le både en och två gånger, det är inte ofta, men det händer. 😀

Snackade lite med #9 också. Han hade tydligen snubblat på motståndarens klubba när han skulle vända nere i sarghörnet men bestämde sig alltså för att ”vila lite” som han uttryckte det. Verkar ta det hela med en klackspark. Härligt go i den grabben, hoppas han är tillbaka snart. 😀

Alltså, jag vet inte men som domare (fotbolls-/hockey- eller bandydito) så får man nog tåla vissa saker i sitt ”yrke”. (Ja, jag skriver ”yrke” eftersom det är få heltidsanställda sådana. )
Visst, blir man som domare hotad till livet eller liknande, är det helt rätt med avstängningar och polisanmälan. Men kom igen, att bli kallad ”julgris” är väl knappast nåt att hetsa upp sig över? Eller?
Vissa domare verkar ha mindervärdeskomplex av nån anledning och blir alldeles till sig när de får trycka dit en tränare, spelare eller materialare (!) Självklart inser de väl att de alltid kommer att ha ett lag mot sig när de dömer. Det finns alltid någon, i något lag, som känner sig orättvist behandlad osv. Ibland beter sig domare oerhört småaktigt, ibland beter de sig inte alls, ibland gör de till och med ett riktigt bra jobb på isen. Och sånt är skönt att se. En objektiv bedömning av en match.
Men just det. Jag menar inte att domare ska behöva ta vad skit som helst, och framför allt inte hot, men just incidenten med Fosshaugs uttalande ”Julgris” är att ta i ända från tårna och sen ta i lite till. Tre matchers avstängning? Skrattretande.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s