Varghatarnas argument tunnas ut, NFL-stjärnans hjärna smet o hundägare utan vett borde tvångsutbildas i empati

*läser en av kommentarerna till artikeln* Hoppsan! Där fick de, varghatarna. Argument som ”ni som inte bor med vargen runt knuten ska hålla truten” (oj, det rimmade ju!) biter ännu mindre nu. Att somliga hundägare inte borde vara det, eftersom de uppenbarligen inte har koll på sina hundar, är ju ett känt faktum. Men att det var så många boskapsägare som tar den snikna vägen och skyller på rovdjur istället för puckade hundägare är en nyhet i alla fall för mig. Det borde ju vara lättare att komma åt slapphänta hundägare, eller är det boskapsägarnas egna hundar som gör så? Då kan jag förstå att de skyller på rovdjur. Mest troligt är nog pengafrågan. Du får ingen ersättning om det är ett tamdjur som dödat ett annat tamdjur. Varg, björn, lo däremot… Ka-ching! Okej, de tjänar väl inte direkt storkovan på att få sina djur rivna och dödade men mer än ingenting.

Hundägare som låter sina hundar springa vind för våg utan disciplin (nu pratar vi vardagslydnad, inga elitklasslydnadshundar) borde beläggas med koppeltvång, tvångskurser i lydnad och ytterligare en tvångskurs i empati.

Jycken” har ju skrivit ett antal gånger om Totte/Ludde-hunden som aldrig setts kopplad, sällan har husse med sig och dessutom far fram som ett jädras jehu till folk och hundar. Tänk om Totte/Ludde-hundens husse hade lite vett i skallen och faktiskt tänkte på att det finns människor som är rädda för hundar, det finns hundar som är sjuka eller rädda, hundar som är aggressiva och mer därtill. Tänk vad mycket besvär som skulle besparas hans omgivning om han hade pli på hunden. Jag är helt okej med att man har sin hund lös, bara man har koll på den. Har man inte det, håll hunden kopplad! Själv har jag min valp lös när vi tränar och det är förvånansvärt lätt att få kontakt med honom trots andra hundar och människor som ”stör” runt omkring. Däremot händer det ibland att han får en släng av selektiv dövhet och då är det bara buga sig och be så oerhört mycket om ursäkt till de som blir rädda. Oftast går det bra, det var bara när han skrämde en stackars joggare till tystnad (han blev väl chockad stackarn) som jag fick en ilsken blick. Och jag förstår honom.

Och så den här stollen då? Har han slagit i skallen för många gånger att vettet helt gått ur eller? Amerikansk fotboll är farligt för hjärnan uppenbarligen. För somliga i alla fall. Hur i hela hel…. är människan funtad?? Däremot är det ju ”glädjande” att USAs lagar är hårdare för djurmisshandel än i Sverige. För nåt år sen var det en kille som fick åtta års fängelse för mordförsök på en schäfer. Tummen upp för det.
Michael Vick riskerar 6 års fängelse och miljoner i böter. Ett år är sju hundår sägs det. Han borde få minst ett år till i fängelse. *söker på nätet*
Han har erkänt och ”ber om ursäkt för de misstag han gjort” enligt ESPNs hemsida. Ursäkta? Misstag?
”Oups! Jag slant med revolvern/elpistolen/händerna… jycken dog visst!” , eller?
ESPN skriver också att en av Vicks försvarsadvokater säger att (om jag ska läsa mellan raderna) det är så synd om Vick.
”Han är ju faktiskt far, son och en människa. Och människor glömmer ofta bort det. Han är dessutom väldigt ångerfull”.
Nämen ojojojdå, stackars liten. Han mår nog mest dåligt av att det blev uppdagat. Eller jaha, det är därför man ska tycka synd om honom, för att han åkte fast och att de flesta faktiskt tycker han är en riktigt riktigt usel människa?

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Annonser

5 kommentarer on “Varghatarnas argument tunnas ut, NFL-stjärnans hjärna smet o hundägare utan vett borde tvångsutbildas i empati”

 1. Lars skriver:

  Nu näms faktiskt endast ett fall då det var hund så det är faktiskt inte klart att det bara är hundar

 2. vhcbloggen skriver:

  Det missade jag, sorry. Men tänk såhär, rovdjur håller sig väl inte så gärna i närheten av människor? Hundar gör det, alltså skulle det vara mer troligt att du har en hund i krokarna runt hagen än en varg (som är mer skygg)
  Däremot är ju DNA-tester för att se vad som orsakat ett djurs död en väldigt bra idé. Så boskapsägarna kan skälla på rätt person/djur. 🙂

 3. dalaskogar skriver:

  man säger att en hund som inkräktar på vargens revir ( elltså i skogen ) får skylla sig själv om den dödas. kan man då inte få döda vargen som inkräktar på människans revir? eller är vargen mer värd än något annat djur? antagligen är den som skriver varken boskapsägare eller jägare. och har ett liten f*ttslickare till hund som sällskap
  Kommentar redigerad pga språkmissbruk

 4. vhcbloggen skriver:

  Varför inte förebygga istället för att skjuta vargen (om det nu var den som dödade ditt djur) när olyckan redan är skedd? Är man så snål att man inte vill lägga pengar på ”vargsäkra” stängsel för sina tamdjur då får man, kanske inte skylla sig själv, men åtminstone acceptera faktum.
  Att du sen skriver så illa att det gör ont i ögonen och använder ett språk som, för mig, gränsar till kränkning, är än värre.

 5. […] månader fick han. Hundmördaren Michael Vick. Det var väl inte så mycket att säga om straffet i sig, men hur han fick det är rätt […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s