Målkameror i fotbollen också verkar inte populärt i alla läger så fortfarande står spelare o domare på varsin sida

Nähä, målkameror i fotbollen passar sig inte för de som håller på. Domarna vill ha det men det spekuleras i om det skulle bli för många avbrott i matcherna.
”- Risken finns att spelarna skulle protestera mot varenda avblåsning och kräva att domaren skulle kika på videon. Det skulle leda till en ohållbar situation, tillägger Roland Andersson.” (assisterande förbundskapten)
Innebär det då att fotbollsspelare är gnälliga? Är hockeyn mer ”raka puckar” hrmm..?
Eller är marginalerna större för felaktiga domslut i fotboll? Större plan borde innebära större möjligheter att se en offside till exempel. Å andra sidan är det kanske svårare att, för domare och linjemän, se ”överallt”.

Jag vet inte, jag har aldrig dömt en match i vare sig hockey eller fotboll så. I hockeyn är planen mindre, men det finns både en domare och två linjemän. Fotbollsplanen är större (myyycket större) och fortfarande bara en huvuddomare och två assisterande. Ska man istället lägga till två personer? Och ha fyra linjemän? Allt för att minimera risken för gnäll från domare vid domslut.

Visst, hockeyspelare gnäller på domarn de också, tro inget annat, men det låter nästan som fotbollsspelare filmar, gnäller och ojar sig än mer när de spelar. Vad är det egentligen för skillnad? De är ju elitidrottsmän allihop och borde alltså köra på devisen ”Den som ger sig in i leken, får leken tåla”. Men som sagt, jag har aldrig sett så mycket ”kärringfasoner” på plan som i fotboll.

Personligen tycker jag målkameror skulle vara bra. Eftersom det är målkameror det handlar om, och inte ”Storebror ser dig”-kameror, de finns ju där ändå på de stora matcherna.
Alltså, en målkamera i varje mål och fyra linjemän + en huvuddomare – det borde underlätta och eliminera det värsta av gnället.
Och att det skulle vara för att tekniken måste vara så ruskigt avancerad.. eh.. det är 2000-talet.. Det finns säkert ett högskoletekniskt geni nånstans som redan har utvecklat ett sånt här målkameraservicesystem. ”Vill man – så går det” 🙂

Jag ska erkänna att jag inte läste hela artikeln, av olika anledningar, men jag tror jag fick med det viktigaste.

Andra bloggar om: , , ,

Annonser

One Comment on “Målkameror i fotbollen också verkar inte populärt i alla läger så fortfarande står spelare o domare på varsin sida”


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s