Fram för nytt system när välbetalda (o obetalda) hockeyspelare försöker dyka till sig utvisningar!

”Pinsamt att åka ut för ‘diving'” säger elitseriedomaren Thomas Andersson, och jag kan inte annat än hålla med.
Funderar på vilket straff som är ”bäst”.
NHLs system med avstängning en match utan lön vid fjärde varningen, och sen + en för varje ny dykning, eller Finland som visar ut spelarna på 2 + 10.
Finlands system drabbar ju laget hårdare, NHLs den enskilde spelaren. *tänker* Jag lutar åt att det är bättre att ”straffa” hela laget med 2 + 10. På så sätt får ”Hollywood-wannaben” press på sig från övriga spelare i truppen och förhoppningsvis lär det inte upprepas inom någon särskilt snar framtid.

Det dyks i division 2 också, tro inget annat, så de välbetalda ”skådisarna” i ES är inte ensamma, men det är (otroligt nog, med tanke på kvaliteten på en del av domarna) något som uppmärksammas av männen i randigt på isen.

Om man nu nödvändigtvis känner för att filma till sig en straff eller utvisning, gå en kurs på teaterhögskolan för dåliga hockeyspelare eller nåt. Ska det göras ska det göras ordentligt och snyggt. Är man dålig på att ”ljuga”, tja.. då låter man bli och håller sig till sanningen istället.

Ett lag som försöker få med sig utvisningar genom att dyka på isen (hur korkat är inte det? Visst, is är vatten, men det är fruset grabbar! Det går inte att dyka i fruset vatten!) får ju stämpeln ”pojken som ropade ‘varg'” på sig. Vilket i sin tur innebär att det blir svårare att få med sig utvisningar när det väl gäller. Känns som en rätt dum strategi.. Och hur gott samvete har man om man fuskar? Känns det inte bättre att få med sig en ”riktig” utvisning än att fuska till sig en?
Som t ex FBK, med fem utvisningar för dykning. Men de är ju på topp i tabellen, så nån sån där kurs har de nog gått tror jag.. *ler*

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s